Loader

INICIJATIVE

Hostel 40

10.april,19:23

Reč je o muzičkom dokumentarnom filmu, koji predstavlja balkanski odgovor na "Buena vista social club".

U vreme krize, kada se smanjuju budžeti za sve kulturne aktivnosti, umetnici ne bi trebalo da očajavaju. Jedan od mogućih načina da se zaobiđu državne institucije i velike kompanije i time sačuva nezavisnost umetničkog projekta su takozvani „crowd funding“ portali. Na njima projekte finansijski podržavaju obični ljudi sa donacijama u rasponu od jednog do nekoliko hiljada dolara. Ali, za razliku od klasičnih donacija, onima koji uplate novac kreatori projekta daju originalne poklone, koji su u vezi sa njihovim projektom.

Ekipa filma „Hostel 40“ iz Beograda i Londona upustila se u avanturu prikupljanja sredstava za završetak svog filma putem kickstartera, jednog od najpoznatijih portala. Reč je o muzičkom dokumentarnom filmu, koji predstavlja balkanski odgovor na „Buena vista social club“. To je priča o muzičarima koji ne govore isti jezik, različitih su kultura i veroispovesti. Spaja ih isti osećaj za muziku. U okviru projekta „Tutti Srbija“, koji podrzava Ambasada Kraljevine Norveske u Beogradu, muzičari su se okupili u „Hostelu40“, odakle su krenuli na turneju po Srbiji. Performansom svetske i balkanske muzike oduševili su publiku. Za vreme boravka u Beogradu uspeli su da očaraju i ambasadore Brazila, Danske, Amerike, Norveske, Finske, Kanade i Australije spontanim koncertom na splavu „Black Panters“.

Za završetak filma neophodno je još dve nedelje snimanja u inostranstvu i osam hiljada funti. Ovaj afirmativni film o Beogradu i Srbiji bićemo u prilici da gledamo uskoro, ali samo ako se do 25-og aprila kompletan novac sakupi preko „kickstartera“. U suprotnom, do sada sakupljeni novac biće vraćen onima koji su ga donirali.

Da bi ste podrzali film posetite veb stranicu: Hostel 40

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve